top of page

Matkataan saariston rengastietä

Tervetuloa saariston rengastielle! 🌊🌅 Saariston Rengastie on upea reitti, joka vie sinut Turun saaristoon, yli 12 sillan ja 8 lossin tai lautan. Tämä matka on täynnä upeita maisemia, historiallisia kirkkoja, idyllisiä kyläyhteisöjä sekä saariston herkkuja ja käsityötaitoa. Lähde mukaan seikkailuun! 😊

Reitin varrella on monia kiinnostavia paikkoja:

  1. Turku-Parainen (25 km): Lähtöpiste on Turun Tuomiokirkolta, ja reitti kulkee Paraisille. Matkalla voit pysähtyä legendaarisessa Café Sattmarkissa, joka sijaitsee Sattmarkin sillan vieressä.

  2. Parainen-Nauvo (35 km): Nauvoon saavuttuasi voit nauttia aitoon saaristopitäjään tarjoamista palveluista.
  1. Nauvo-Korppoo (23 km): Korppoon kirkonkylässä on ravintola, majoitusta ja kauppoja.

  2. Korppoo-Houtskari (24 km): Houtskariin pääset maantielautalla Stellan kyydissä. Houtskarissa voit vierailla esimerkiksi Näsbyn kylässä, jossa on hyvä ravintola Skagen rannalla.

  3. Houtskari-Iniö (9 km): Iniössä voit tutustua Villa Högboon, joka tarjoaa kodikasta majoitusta entisessä Iniön kunnantalossa.

  4. Iniö-Jumo (lautta Jumon saareen): Jumon pohjoispäässä on Kannvikin lauttaranta, ja Café Alppila tarjoaa syötävää ja juotavaa.

  5. Jumo-Kustavi (lautta Heponiemen lauttarantaan): Kustavissa voit vierailla Kustavin käsityökylässä ja maistella saariston parhaita munkkeja.

  6. Kustavi-Naantali (25 km): Saariston Rengastie päättyy Naantaliin, josta voit jatkaa edelleen Turkuun.

Tämä matka tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja upeita maisemia – täydellinen aihe blogitekstille! 😊🌴🚗

Lisätietoja ja tarkat paikkakuntien kartat löydät Saaristo-Opas 2024 -kirjasta. Tutustu oppaaseen ja lähde matkaan! 🌟🏞️12344 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page