top of page

Seikkaillaan Turun saaristossa, missä kohteissa kannattaa käydä?

Päivitetty: 9. huhtik. 2023

Seikkaillaan Turun saaristossa, missä kohteissa kannattaa käydä? Turun saaristo on upea matkakohde, joka tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Tässä on muutama suositeltava kohde saaristossa:

  1. Nauvo: Nauvon kaunis saaristokylä on erinomainen paikka nauttia upeasta merimaisemasta ja perinteisestä saaristolaiselämästä. Siellä on myös monia mukavia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja.

  2. Utö: Utön majakka on Suomen eteläisin majakka, joka sijaitsee yhdellä Turun saariston kaukaisimmista saarista. Majakka on edelleen toiminnassa, ja siellä on myös majoitusmahdollisuuksia.

  3. Ruissalo: Ruissalon saari sijaitsee lähellä Turun kaupunkia, ja siellä on monia kauniita kävelyreittejä, rantoja ja historiallisia rakennuksia. Saarella on myös suosittu kylpylähotelli ja ravintoloita.

  4. Seili: Seilin saari on entinen lepra- ja mielisairaalasaari, joka on nykyään suosittu vierailukohde. Saarella on mielenkiintoisia historiallisia kohteita, kuten sairaalan rauniot ja vanha kirkko.

  5. Jurmo: Jurmon saari on yksi Turun saariston kauneimmista saarista, joka on erityisesti suosittu purjehtijoiden keskuudessa. Saarella on myös ihana pieni kahvila ja viehättävä satama.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä suosituista kohteista Turun saaristossa, ja siellä on paljon muitakin mielenkiintoisia paikkoja tutkittavaksi. Suosittelen myös tutustumaan Turun saariston kansallispuistoon, joka tarjoaa upeita luontonähtävyyksiä ja erilaisia retkeilymahdollisuuksia. Anna vielä lisää käyntikohteita Turun saaristossa Tottakai, tässä lisää suosittuja käyntikohteita Turun saaristossa:

  1. Kökar: Kökar on pieni saari Turun saaristossa, joka on tunnettu upeista hiekkarannoistaan, historiallisesta kirkostaan ja hyvästä kalastuksesta. Kökarissa on myös mahdollista majoittua esimerkiksi majataloissa tai mökeissä.

  2. Houtskär: Houtskär on suuri saariryhmä, joka koostuu noin 50 saaresta. Houtskärissä on monia kauniita satamakylä, joissa voi nauttia merimaisemista ja saaristolaiselämästä. Houtskärissä on myös upeat kävelyreitit, kalastusmahdollisuudet ja saaristomuseo.

  3. Pargas: Pargas on saaristoalue, joka koostuu monesta pienemmästä saaresta. Siellä sijaitsee muun muassa Suomen ainoa kalkkikivilouhos, joka on nykyään suosittu matkailukohde. Pargasista löytyy myös viehättäviä ravintoloita ja majoituspaikkoja.

  4. Iniö: Iniö on Turun saariston eteläisin kunta, joka sijaitsee noin 60 km päässä Turusta. Iniössä on paljon luontoa, kalastusmahdollisuuksia ja viehättäviä kyläyhteisöjä, joissa voi kokea aidon saaristolaiselämän.

  5. Kustavi: Kustavi on saaristoalue, joka on tunnettu erityisesti lasimuotoilusta ja käsityöläisistään. Kustavissa on myös upeat hiekkarannat, kalastusmahdollisuudet ja saaristolaisravintoloita.

Turun saaristo tarjoaa paljon mielenkiintoisia kohteita, ja tässä oli vasta muutama niistä. Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua matkasi suunnittelussa!

Tekstin on tehnyt ChatGPT


216 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page